Fruktbröd

1 bröd
Ett något sött bröd som smakar förträffligt tillsammans med en smakrik ost och marinerade fikon.
Fruktbröd
Betyg: (0st)

Ingredienser

50 g jäst för söta degar
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
1/2 dl flytande margarin
3 dl mjölk eller vatten
1 tsk salt
1 msk malda pomeransskal
250 g torkad frukt t ex fikon, aprikoser, russin
2 dl grahamsmjöl
6-7 dl vetemjöl

Värm mjölk/vatten till cirka 35 °C. Smula jästen i en skål och tillsätt degspadet. Blanda i sirap, margarin, salt och pomeransskal. Hacka frukten i små bitar och blanda med grahamsmjölet och vänd ner i degspadet. Arbeta in mjölet, litet i sänder, tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 45 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Forma till ett bröd som läggs på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 °C.

Grädda fruktbrödet i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Lägg en bit folie över brödet efter halva tiden så att det inte blir för mörkt. Pensla med vatten. Låt svalna på galler under duk.

Receptet är framtaget av

Dansukker