Frusen marängtårta med bär

cirka 12 bitar
Frusen marängtårta med bär
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Bottnar

    • 6 äggvitor
    • 2 1/2 dl Dansukker Strösocker

    Fyllning

    • 500 g blandade färska eller frysta bär
    • 2 dl vispgrädde
    • 1 msk Dansukker Gelésocker Multi

    Garnering

    • 1 1/2 dl vispgrädde
    • 125-250 g färska bär
    • 1 msk Dansukker Florsocker

    Sätt ugnen på 175 °C. Rita 22 cm stora cirklar på tre bakplåtspapper och smöra och mjöla rundlar. Vispa äggvitor och socker vitt och pösigt. Bred ut smet i första cirklarna och spritsa ett par ringar uppåt längst ut så att det blir en skål. Bred ut resterande smet i de båda andra cirklarna. Grädda mitt i ugnen i cirkaa 20 minuter. Låt svalna på galler.

    Vispa grädden och gelésockret till fast skum. Krossa den ena av marängbottnarna och blanda det mesta av krosset tillsammans med bären i grädden. Lägg fyllningen i "skålen" och lägg därefter på den sista bottnen som lock. Ställ i frysen i minst 5 timmar.

    Vid serveringen garneras tårtan med grädde, marängkross och färska bär. Dofta lite florsocker över marängtårtan.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker