Fylld köttfärslimpa

4-6 portioner

1,5 timme

Betyg (0 st)

Ingredienser

1/2 dl pofiber
1 dl mjölk, valfri fetthalt
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 ägg
2 msk dijonsenap
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
500 g blandfärs

Fyllning
400 g färskost med vitlökssmak
21⁄2 dl purjolök, finstrimlad
1 vitlöksklyfta, riven eller finhackad
1 msk röd chili, finhackad
150 g rökt skinka i skivor

Skysås
2 dl rött vin
1 dl vatten
3 msk kalvfond
1 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
3 färska timjankvistar
1 vitlöksklyfta, skivad
2 tsk maizena redning
25 g smör

Instruktioner

Blanda pofiber och mjölk. Låt stå i 5 minuter. Rör i salt, peppar, ägg, senap och muscovadosocker. Tillsätt färsen och blanda väl.

Fyllning
Rör osten smidig i en skål. Blanda i purjolök, vitlök och chili.
Bred ut hälften av färsen i en smord avlång brödform och gör ett hål i mitten. Lägg hälften av skinkan ovanpå färsen och bred på ostfyllningen. Lägg sedan på resten av skinkan på ostfyllningen. Avsluta med att lägga på resten av färsen. Baka färslimpan i mitten av ugnen, 175 °C i cirka 45 minuter.

Sås
Blanda samman vin, vatten, fond, muscovadosocker, timjan och vitlök och sjud under lock i 5 minuter. Lös redningen i lite vatten och red av skyn. Lägg i smöret och rör tills det smält.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.