Fylld köttfärslimpa

4-6 portioner 1,5 timme
Fylld köttfärslimpa
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 1/2 dl pofiber
  • 1 dl mjölk, valfri fetthalt
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk Dansukker Muscovadosirap
  • 500 g blandfärs

Fyllning

  • 400 g färskost med vitlökssmak
  • 21⁄2 dl purjolök, finstrimlad
  • 1 vitlöksklyfta, riven eller finhackad
  • 1 msk röd chili, finhackad
  • 150 g rökt skinka i skivor

Skysås

  • 2 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 1 msk Dansukker Muscovadosirap
  • 3 färska timjankvistar
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 2 tsk maizena redning
  • 25 g smör

Blanda pofiber och mjölk. Låt stå i 5 minuter. Rör i salt, peppar, ägg, senap och sirap. Tillsätt färsen och blanda väl.

Fyllning
Rör osten smidig i en skål. Blanda i purjolök, vitlök och chili.
Bred ut hälften av färsen i en smord avlång brödform och gör ett hål i mitten. Lägg hälften av skinkan ovanpå färsen och bred på ostfyllningen. Lägg sedan på resten av skinkan på ostfyllningen. Avsluta med att lägga på resten av färsen. Baka färslimpan i mitten av ugnen, 175 °C i cirka 45 minuter.

Sås
Blanda samman vin, vatten, fond, sirap, timjan och vitlök och sjud under lock i 5 minuter. Lös redningen i lite vatten och red av skyn. Lägg i smöret och rör tills det smält.

Receptet är framtaget av

Dansukker