3/4 dl vetemjöl
1 msk Dansukker Brun Farin
2 tsk kakao
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
matfett till gräddning
Jordgubbarna
1 liter jordgubbar
1/2 dl Grand Mariner eller annan apelsinlikör
Fyllningen
1 msk smör eller margarin
1/2 dl vetemjöl
3/4 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 dl tunn grädde
1 äggula
2 äggvitor
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Florsocker till garneringen
1. Sikta ner mjölet, farinet och kakaon i en bunke. Vispa i mjölken och till sist ägget. Låt stå i kylen i 30 minuter.
2. Grädda fyra pannkakor.
3. Ansa och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en bunke och häll på likören. Ställ i kylen några timmar.
Fyllningen
1. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör runt väl. Tillsätt strösockret och grädden. Blanda i äggulan. Låt kallna.
2. Vispa äggvitorna tillsammans med vaniljsockret till ett fast skum. Vänd försiktigt ner det i smeten. Hit kan allting förberedas.
Före serveringen sätter du ugnen på 175 °C. Smörj en långpanna med lite matfett. Lägg på pannkakorna. Fördela fyllningen på pannkakorna. Vik samman och sätt in i ugnen i cirka 8 minuter.
Fördela jordgubbarna på fyra tallrikar och lyft försiktigt över de bakade pannkakorna. Dofta över florsocker.
Receptet är framtaget av