Gelégodis

cirka 40 stycken
Gelégodis
Betyg: (15st)

Ingredienser

5 dl hallon
3 dl vatten
1 dl Dansukker Glykossirap
1 1/4 dl Dansukker Strösocker
6 gelatinblad
Dansukker Strösocker att doppa godiset i
olja till formarna 

Lägg hallonen i en kastrull och häll på vattnet. Sjud under lock i 10 minuter. Sila bort hallonen. Häll tillbaka hallonvattnet i kastrullen och tillsätt glykossirap och socker. Koka på svag värme tills massan håller 122 °C. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten i 5 minuter. Tillsätt gelatinbladen till den färdigkokta massan och rör om ordentligt. Låt svalna till 70 °C. Smörj istärningsformar eller godisformar med olja och häll därefter i den avsvalnade massan. Låt stelna i rumstemperatur. Sätt därefter in formarna i frysen i ett par timmar eftersom det då blir lättare att få ut godisbitarna ur formarna. Doppa godisbitarna i strösocker så fastnar de inte så lätt i varandra. Förvaras torrt i burk med lock.

Hallonen kan ersättas av andra bär som t ex krusbär, blåbär och körsbär.

Receptet är framtaget av

Dansukker