Fyllning
Garnering
Sås
Vispa äggulor, vanilj- och florsocker pösigt. Vispa grädden och sirapen fast och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en glassmaskin och kör den fast eller häll smeten i en form och ställ i frysen i minst 4 timmar. Rör ett par gånger i glassen under infrysningen. Fördela tre fjärdedelar av glassen i sex glass och tryck upp glassen på kanterna. Tryck ner ett mindre glas i varje glas med glass och ställ i frysen. Smält nougaten över vattenbad eller på låg effekt i mikro. Ta ut glasen ur frysen och ta ur de mindre glasen. Täck glassen med den smälta nougaten. Lägg två körsbär i varje glas. Täck med resterande glass och sätt in i frysen igen. Smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i mikro. Ta ut glasen med glass ur frysen och doppa dem hastigt i hett vatten och ta ut glassen ur glasen. Ställ tillbaka i frysen i 10 minuter innan den smälta chokladen fördelas, med hjälp av en sked, över glassen. Sätt tillbaka i frysen till serveringen. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och sjud under lock i 10 minuter. Ta bort kanelstången. Servera såsen till glassen. Garnera gärna med färska körsbär.
Receptet är framtaget av