Glass á la Mozart - Recept

Glass á la Mozart

6 portioner
Glass á la Mozart
Betyg (1st)

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 3/4 dl Dansukker Florsocker
  • 1/4 dl Dansukker Vit Sirap
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde

Fyllning

  • 250 g mjuk nougat
  • 12 körsbär

Garnering

  • 100 g mörk choklad av god kvalitet

Sås

  • 250 g körsbär, urkärnade
  • 1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Vispa äggulor, vanilj- och florsocker pösigt. Vispa grädden och sirapen fast och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en glassmaskin och kör den fast eller häll smeten i en form och ställ i frysen i minst 4 timmar. Rör ett par gånger i glassen under infrysningen. Fördela tre fjärdedelar av glassen i sex glass och tryck upp glassen på kanterna. Tryck ner ett mindre glas i varje glas med glass och ställ i frysen. Smält nougaten över vattenbad eller på låg effekt i mikro. Ta ut glasen ur frysen och ta ur de mindre glasen. Täck glassen med den smälta nougaten. Lägg två körsbär i varje glas. Täck med resterande glass och sätt in i frysen igen. Smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i mikro. Ta ut glasen med glass ur frysen och doppa dem hastigt i hett vatten och ta ut glassen ur glasen. Ställ tillbaka i frysen i 10 minuter innan den smälta chokladen fördelas, med hjälp av en sked, över glassen. Sätt tillbaka i frysen till serveringen. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och sjud under lock i 10 minuter. Ta bort kanelstången. Servera såsen till glassen. Garnera gärna med färska körsbär.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;