Glass

Glass kan man aldrig få nog av. Gör din egen glass på bara 3 ingredienser och smaksätt med din favoritsmak. Frys och ta fram när du blir sugen på glass.

4 portioner

Betyg (456 st)

Ingredienser

2 ägg
1 dl Dansukker Vit Sirap
3 dl vispgrädde

Smaksättningar
1 - 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
eller
1 tsk mald kardemumma
eller
1 - 2 tsk kanel
eller
2 msk koncentrerad apelsinjuice
eller
1 msk kakao
eller
1/2 dl hackade nötter och 1/2 dl hackad choklad

Instruktioner

Vispa äggulorna tillsammans med sirapen. Tillsätt en av smaksättningarna.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en skål.

Vispa grädden fast i en annan skål.

Blanda ner äggvitorna och grädden i äggulevispet.

Häll upp i en form och ställ i frysen.

Efter 5 timmar är glassen färdigfrusen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.