Glass

Glass kan man aldrig få nog av. Gör din egen glass på bara 3 ingredienser och smaksätt med din favoritsmak. Frys och ta fram när du blir sugen på glass.

4 portioner

Betyg (445 st)

Ingredienser

2 ägg
1 dl Dansukker Vit Sirap
3 dl vispgrädde

Smaksättningar
1 - 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
eller
1 tsk mald kardemumma
eller
1 - 2 tsk kanel
eller
2 msk koncentrerad apelsinjuice
eller
1 msk kakao
eller
1/2 dl hackade nötter och 1/2 dl hackad choklad

Instruktioner

Vispa äggulorna tillsammans med sirapen. Tillsätt en av smaksättningarna.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en skål.

Vispa grädden fast i en annan skål.

Blanda ner äggvitorna och grädden i äggulevispet.

Häll upp i en form och ställ i frysen.

Efter 5 timmar är glassen färdigfrusen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.