Glass

Glass kan man aldrig få nog av. Gör din egen glass på bara 3 ingredienser och smaksätt med din favoritsmak. Frys och ta fram när du blir sugen på glass.

4 portioner

Betyg (476 st)

Ingredienser

2 ägg
1 dl Dansukker Vit Sirap
3 dl vispgrädde

Smaksättningar
1 - 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
eller
1 tsk mald kardemumma
eller
1 - 2 tsk kanel
eller
2 msk koncentrerad apelsinjuice
eller
1 msk kakao
eller
1/2 dl hackade nötter och 1/2 dl hackad choklad

Instruktioner

Vispa äggulorna tillsammans med sirapen. Tillsätt en av smaksättningarna.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en skål.

Vispa grädden fast i en annan skål.

Blanda ner äggvitorna och grädden i äggulevispet.

Häll upp i en form och ställ i frysen.

Efter 5 timmar är glassen färdigfrusen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.