Gräddbakelser

4 stycken
Gräddbakelser
Betyg: (10st)

Ingredienser

12 små, runda eller fyrkantiga bitar av tårtbottnen

Recept på tårtbotten
2 ägg
1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 msk vetemjöl
smör eller margarin samt vetemjöl till formen
Dansukker Strösocker att strö på kakan

Fyllning
1 1/2 dl färska eller frysta bär
2 msk Dansukker Florsocker

Garnering
1-1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk Dansukker Gelésocker Multi
1 dl färska eller frysta bär
1 dl vatten
3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi

Tårtbotten:
Gör en form av folie eller bakplåtspapper, 35 x 15 cm och ställ på en plåt.
Vispa äggen och de båda sockersorterna pösigt. Tillsätt vetemjölet och blanda väl. Bre ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 5 minuter. Strö lite socker på kakan innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper. Låt svalna.

Skiva eller mosa bären och blanda dem med florsockret. Bred bär blandning på åtta av kakbitarna. Lägg de sista kakorna som lock. Vispa grädden med gelésockret till fast skum. Bred eller spritsa grädden runt kanten på kakorna. Lägg bär uppe på kakorna. Koka upp vatten och gelésocker och låt sjuda i 30 sekunder. Tag från värmen och låt svalna något innan gelén skedas över bären.

Receptet är framtaget av

Dansukker