Ingredienser
150 g smör eller margarin
2 ägg
4 1/2 dl Dansukker Florsocker
5 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g cashewnötter
Chokladkräm
200 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Florsocker
100 g smör eller margarin
Garnering
2 dl kokosflingor
grön hushållsfärg
mördegskakor
Instruktioner
Smörja en långpanna 20 x 30 cm. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält matfettet och tillsätt detta samt äggen och rör till en slät smet som hälls i formen. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 25 minuter. Låt svalna innan den stjälps upp.
Bryt sönder chokladen och blanda den i en kastrull tillsammans med grädde och florsocker. Värm på svag värme tills allt smält samman till en jämn smet. Låt svalna av innan matfettet rörs i. Bred krämen över kakan. Skär i rutor. Ställ en mördegskaka i form av en gravsten eller ett kors i ena änden av rutan. Färga kokosflingor med grön färg och strö lite av dessa som gräs på gravarna. Garnera eventuellt även med en liten pumpa gjord av marsipan eller sockerpasta.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.