Gravar

Ta chokladbrownies till en ny, läskig nivå. Gravar är ett bakverk som få chokladälskare kan motstå. Om du gillar att pyssla lite extra till Halloween är gravar ett perfekt bakprojekt för dig!
Gravar
Betyg: (21st)

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 4 1/2 dl Dansukker Florsocker
  • 5 msk kakao
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g cashewnötter

Chokladkräm

  • 200 g mörk choklad
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk Dansukker Florsocker
  • 100 g smör eller margarin

Garnering

  • 2 dl kokosflingor
  • grön hushållsfärg
  • mördegskakor

Smörja en långpanna 20 x 30 cm. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält matfettet och tillsätt detta samt äggen och rör till en slät smet som hälls i formen. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 25 minuter. Låt svalna innan den stjälps upp.

Bryt sönder chokladen och blanda den i en kastrull tillsammans med grädde och florsocker. Värm på svag värme tills allt smält samman till en jämn smet. Låt svalna av innan matfettet rörs i. Bred krämen över kakan. Skär i rutor. Ställ en mördegskaka i form av en gravsten eller ett kors i ena änden av rutan. Färga kokosflingor med grön färg och strö lite av dessa som gräs på gravarna. Garnera eventuellt även med en liten pumpa gjord av marsipan eller sockerpasta.

Receptet är framtaget av

Dansukker