Grillad, marinerad fläskfilé med ugnstekta grönsaker och äpplesalsa

4 portioner
Grillad, marinerad fläskfilé med ugnstekta grönsaker och äpplesalsa
Betyg: (1st)

Ingredienser

500 g fläskfilé i skivor
4 träspett

Marinad
3 msk kinesisk soja
1 msk olja
2 msk Dansukker Muscovadosirap
2 krm mald svartpeppar
2 finhackade vitlöksklyftor
2 tsk riven ingefära

Ugnstekta grönsaker
300 g morötter i 5-7 cm långa stavar
200 g palsternacka i 5-7 cm långa stavar
400 g vältvättade små halverade potatisar
1-2 vitlökar i klyftor
2 rödlökar i klyftor
1 msk Dansukker Muscovadosirap
2 msk olja
1 tsk salt
1/2 tsk grovmald svartpeppar
1 zucchini i centimeter tjocka skivor
1-2 gula paprikor i bitar
färsk timjan eller oregano

Äpplesalsa
2-3 äpplen, skalade, tärnade
1/2 röd chili i små bitar
saft och rivet skal från 1/2 lime, gärna obesprutad
2-3 msk Dansukker Muscovadosirap
2 msk vatten

Marinad
Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg i köttet och låt ligga i minst 1 timme. Trä upp köttskivorna på spetten. Grilla eller stek i 3-4 minuter på varje sida.

Ugnstekta grönsaker
Sätt ugnen på 225 °C.
Blanda morötter, palsternacka, potatis, vit- och rödlök i en långpanna. Ringla över sirap och olja. Salta och peppra. Rör om. Låt stå i ugnen i cirka 20 minuter. Blanda i paprika och zucchini och låt stå inne i ytterligare 10 minuter. Strö på timjan eller oregano vid serveringen.

Äpplesalsa
Blanda samman samtliga ingredienser i en kastrull och koka tills äppletärningarna är mjuka.

Receptet är framtaget av

Dansukker