Grillad kotlett med körsbärschutney och bulgursallad

4 port

Betyg (0 st)

Ingredienser

4 kotletter

Marinad
2 msk olja
2 msk Dansukker Ljus Sirap
1-2 tsk färsk riven ingefära
1 msk kinesisk soja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Chutney
4 hg körsbär
1/2-1 röd chilifrukt
4 msk Dansukker Rörsocker Strö
3 msk balsamvinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk Dansukker Syltsocker 1+3

Sallad
2 dl bulgur
4 dl vatten
2 dl grovt hackad ruccola
1/2 dl grovt hackad bladpersilja
1/2 dl finhackad salladslök
1 tsk Dansukker Farinsocker
1 tsk ättiksprit

Instruktioner

Marinad
Blanda samman olja, sirap, soja, salt och peppar till marinaden. Lägg kotletter och marinad i en plastpåse och knyt till. Låt ligga kallt i minst 1 timme innan de grillas.

Chutney
Skölj och kärna ur körsbären. Finhacka chilin. Blanda körsbär, chilifrukt, rörsocker, balsamvinäger, salt, peppar och syltsocker i en gryta och koka under omrörning i ca 10 minuter.

Sallad
Mät upp bulgur i en skål. Koka upp vattnet och häll över. Låt stå i 10 minuter. Blanda övriga ingrediensser i bulguren.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.