Grillad kotlett med körsbärschutney och bulgursallad

4 port
Grillad kotlett med körsbärschutney och bulgursallad
Betyg: (0st)

Ingredienser

4 kotletter

Marinad
2 msk olja
2 msk Dansukker Ljus Sirap
1-2 tsk färsk riven ingefära
1 msk kinesisk soja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Chutney
4 hg körsbär
1/2-1 röd chilifrukt
4 msk Dansukker Rörsocker Strö
3 msk balsamvinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk Dansukker Syltsocker 1+3

Sallad
2 dl bulgur
4 dl vatten
2 dl grovt hackad ruccola
1/2 dl grovt hackad bladpersilja
1/2 dl finhackad salladslök
1 tsk Dansukker Farinsocker
1 tsk ättiksprit

Marinad
Blanda samman olja, sirap, soja, salt och peppar till marinaden. Lägg kotletter och marinad i en plastpåse och knyt till. Låt ligga kallt i minst 1 timme innan de grillas.

Chutney
Skölj och kärna ur körsbären. Finhacka chilin. Blanda körsbär, chilifrukt, rörsocker, balsamvinäger, salt, peppar och syltsocker i en gryta och koka under omrörning i ca 10 minuter.

Sallad
Mät upp bulgur i en skål. Koka upp vattnet och häll över. Låt stå i 10 minuter. Blanda övriga ingrediensser i bulguren.

Receptet är framtaget av

Dansukker