Grillad laxkotlett med örtsås

4 portioner

Betyg (0 st)

Ingredienser

4 laxkotletter á 150 g

Marinad
saft och skal av 1/2 lime, gärna obesprutad
2 msk olja
1-2 msk Dansukker Farinsocker
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar

Sås
1 dl mini fraiche
1 dl kesella
rivet skal av 1/2 lime, gärna obesprutad
2 dl tärnad, skalad, urkärnad gurka
1/2 dl finhackad purjo- eller salladslök
1/4 dl finhackad kapris
1/4 dl finhackad dill
1/4 dl finhackad persilja
1 msk finhackad oregano
1 tsk Dansukker Florsocker

Instruktioner

Blanda samman lime, olja, farinsocker, salt och svartpeppar till marinaden. Skölj laxen och lägg den i en plastpåse. Häll över marinaden och lägg kallt i 1-2 timmar innan de grillas.

Sås
Blanda samman mini fraiche, kesella, lime, gurka, salladslök, kapris,dill, persilja, oregano och florsocker och ställ kallt i minst 1 timme för att mogna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.