Grillad laxkotlett med örtsås

4 portioner
Grillad laxkotlett med örtsås
Betyg: (0st)

Ingredienser

4 laxkotletter á 150 g

Marinad
saft och skal av 1/2 lime, gärna obesprutad
2 msk olja
1-2 msk Dansukker Farinsocker
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar

Sås
1 dl mini fraiche
1 dl kesella
rivet skal av 1/2 lime, gärna obesprutad
2 dl tärnad, skalad, urkärnad gurka
1/2 dl finhackad purjo- eller salladslök
1/4 dl finhackad kapris
1/4 dl finhackad dill
1/4 dl finhackad persilja
1 msk finhackad oregano
1 tsk Dansukker Florsocker

Blanda samman lime, olja, farinsocker, salt och svartpeppar till marinaden. Skölj laxen och lägg den i en plastpåse. Häll över marinaden och lägg kallt i 1-2 timmar innan de grillas.

Sås
Blanda samman mini fraiche, kesella, lime, gurka, salladslök, kapris,dill, persilja, oregano och florsocker och ställ kallt i minst 1 timme för att mogna.

Receptet är framtaget av

Dansukker