Grillade kammusslor med avokadosås

4 portioner
Grillade kammusslor med avokadosås
Betyg: (0st)

Ingredienser

500 g kammusslor utan skal
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 msk olja
grillpinnar i trä

Garnering
limeklyftor

Sås
1 mogen avokado
1 dl mini fraiche
rivet skal av 1/2 lime, gärna obesprutad
1 msk färskpressad limesaft
1/2 tsk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Dela avokadon och ta bort kärnan. Gröp ur köttet och mosa det med en gaffel. Rör i crème fraiche samt lime, muscovadorörsocker, salt och svartpeppar till såsen. Ställ i kylskåp.

Trä musslorna på grillpinnar. Tar du två grillpinnar till varje spett håller sig musslorna bättre på plats.

Blanda salt, peppar, muscovadorörsocker och olja och pensla på musslorna.

Hetta upp en grillpanna och grilla musslorna 1 minut på varje sida. Servera de nygrillade spetten med såsen, limeskivor, en fräsch sallad samt ett gott bröd.

Om du utesluter salt och peppar i avokadosåsen och istället ökar sockermängden får du en ljuvligt god dessert, som passar utmärkt med färska jordgubbar. Smaka dig fram till rätt sötma.

Receptet är framtaget av

Dansukker