Gröna baguetter

6 stycken

Betyg (56 st)

Ingredienser

Deg
6 dl fingervarmt vatten
2 msk olja
50 g jäst
2 msk Dansukker Vit Sirap
2 tsk salt
cirka 13 dl vetemjöl

Fyllning
100 g mjukt margarin
1 dl hackad persilja
1 dl hackad gräslök
2 tsk torkad dragon eller
3 kvistar färsk, hackad

Instruktioner

Häll det fingervarma vattnet i en bunke och blanda med oljan. Smula i jästen och rör tills den löst sig.

Tillsätt sirapen och saltet. Arbeta in mjölet, lite i taget. Låt jäsa i 40 minuter.

Tag upp degen och knåda den blank och smidig på bakbordet.

Dela degen i 6 lika stora delar. Kavla ut varje del till en avlång platta, cirka 30 cm lång.

Rör samman margarin, persilja, gräslök och dragon till fyllningen. Bred 1/6 på varje degplatta.

Rulla ihop och lägg rullarna på två smorda plåtar. Låt jäsa i ½ timme. Sätt ugnen på 250°.

Grädda varje plåt cirka 15 minuter tills baguetterna fått fin färg.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.