Ingredienser
6 dl fingervarmt vatten
2 msk olja
50 g jäst
2 msk Dansukker Vit Sirap
2 tsk salt
cirka 13 dl vetemjöl
Fyllning
100 g mjukt margarin
1 dl hackad persilja
1 dl hackad gräslök
2 tsk torkad dragon eller
3 kvistar färsk, hackad
Instruktioner
Häll det fingervarma vattnet i en bunke och blanda med oljan. Smula i jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt sirapen och saltet. Arbeta in mjölet, lite i taget. Låt jäsa i 40 minuter.
Tag upp degen och knåda den blank och smidig på bakbordet.
Dela degen i 6 lika stora delar. Kavla ut varje del till en avlång platta, cirka 30 cm lång.
Rör samman margarin, persilja, gräslök och dragon till fyllningen. Bred 1/6 på varje degplatta.
Rulla ihop och lägg rullarna på två smorda plåtar. Låt jäsa i ½ timme. Sätt ugnen på 250°.
Grädda varje plåt cirka 15 minuter tills baguetterna fått fin färg.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.