Gröna baguetter

6 stycken
Gröna baguetter
Betyg: (55st)

Ingredienser

Deg
6 dl fingervarmt vatten
2 msk olja
50 g jäst
2 msk Dansukker Vit Sirap
2 tsk salt
cirka 13 dl vetemjöl

Fyllning
100 g mjukt margarin
1 dl hackad persilja
1 dl hackad gräslök
2 tsk torkad dragon eller
3 kvistar färsk, hackad

Häll det fingervarma vattnet i en bunke och blanda med oljan. Smula i jästen och rör tills den löst sig.

Tillsätt sirapen och saltet. Arbeta in mjölet, lite i taget. Låt jäsa i 40 minuter.

Tag upp degen och knåda den blank och smidig på bakbordet.

Dela degen i 6 lika stora delar. Kavla ut varje del till en avlång platta, cirka 30 cm lång.

Rör samman margarin, persilja, gräslök och dragon till fyllningen. Bred 1/6 på varje degplatta.

Rulla ihop och lägg rullarna på två smorda plåtar. Låt jäsa i ½ timme. Sätt ugnen på 250°.

Grädda varje plåt cirka 15 minuter tills baguetterna fått fin färg.

Receptet är framtaget av

Dansukker