Gulaschsoppa

4 portioner 1 timme
Gulaschsoppa
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • matfett till stekning
  • 300 g innanlår i strimlor
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 tsk salt
  • 2–3 krm svartpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 burk tomater, krossade eller körsbärstomater
  • 3–4 potatisar i tärningar
  • 1 liter buljong
  • 1 msk Dansukker Muscovadosirap
  • 3 msk tomatpuré
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk oregano

Smält matfettet i en stekpanna och fräs kött och lök. Krydda och tillsätt de krossade tomaterna. Tillsätt resten av ingredien¬serna, sjud under lock i minst 20 minuter. Smaka av. Servera med nybakat bröd t ex grova bullar.

Receptet är framtaget av

Dansukker