Gurka i chilimarinad

4 portioner
Gurka i chilimarinad
Betyg: (0st)

Ingredienser

1 gurka

Marinad
3 msk söt chilimarinad (se recept)
2 tsk havssalt
1 msk Dansukker Rörsocker Strö
3 msk citronsaft
2 msk rostade och hackade jordnötter
2 msk färsk hackad koriander

Söt chilimarinad
2 röda paprikor
10 vitlöksklyftor
1/2 dl vitvinsvinäger
3 dl Dansukker Vit Sirap
1 tsk cayennepeppar

Dela gurkan på längden, och skrapa ut kärnorna med en tesked. Skär gurkan i tunna skivor, cirka 1/2 cm. Blanda söt chilimarinad, havssalt, rörsocker, citronsaft, jordnötter och koriander och lägg i gurkskivorna.

Söt chilimarinad
Skölj paprikorna noga och ta bort kärnorna. Skala vitlöksklyftorna och hacka paprika och vitlök fint, gärna i mixer. Häll över massan i en gryta och tillsätt sirap och cayennepeppar. Låt marinaden koka i 2 minuter. Låt svalna.

Receptet är framtaget av

Dansukker