Gurka i chilimarinad

4 portioner
Gurka i chilimarinad
Betyg: (0st)

Ingredienser

1 gurka

Söt chilimarinad

2 röda paprikor
10 vitlöksklyftor
1/2 dl vitvinsvinäger
3 dl Dansukker Vit Sirap

Marinad
3 msk söt chilimarinad (se recept)
2 tsk havssalt
1 msk Dansukker Rörsocker Strö
3 msk citronsaft
2 msk rostade och hackade jordnötter
2 msk färsk hackad koriander

Börja med den söta chilimarinaden.

Skölj paprikorna noga och ta bort kärnorna. Skala vitlöksklyftorna och hacka paprika och vitlök fint, gärna i en mixer. Häll över massan i en kastrull och tillsätt sirap och cayennepeppar.

Dela gurkan på längden, och skrapa ut kärnorna med en tesked. Skär gurkan i tunna skivor, cirka 1/2 cm. Blanda söt chilimarinad, havssalt, rörsocker, citronsaft, jordnötter och koriander och lägg i gurkskivorna.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker