Hallonpaj-sorbet - Recept

Hallonpaj-sorbet

ca 6 port. 1 tim + 5 tim i frysen
Finns det något godare än sorbet under sommaren? Lyxa till din hallonsorbet med smulpaj och få en härlig smak av hallonpaj! Underbart gott.
Hallonpaj-sorbet
Betyg: (9st)

Ingredienser

    Smulpaj

    • 50 g smör, rumstempererat
    • 2 msk Dansukker Farinsocker
    • 1 msk Dansukker Ljus Sirap
    • 3/4 dl vetemjöl
    • 1 dl havregryn
    • flingsalt

    Hallonsorbet

    • 400 g hallon (ca 2 dl puré)
    • 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
    • 4 äggulor
    • 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • 2 dl mjölk
    • 1 1/2 dl vispgrädde
    • 1 dl Dansukker Glykossirap

    Sätt ugnen på 150°C.

    Blanda ihop alla ingredienser till smulpajen och smula ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

    Gör sorbeten. Skölj hallonen och koka upp tillsammans med sirapen. Häll genom en finmaskig sil så att det bara blir puré kvar. Ställ åt sidan.

    Vispa samman äggulor och muscovadosocker i en skål. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap i en kastrull. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen och tillsätt hallonpurén. Sila genom finmaskig sil. Låt svalna.

    Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då. Blanda i smulorna när glassen nästan frusit.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;