Hallonsaft med rosmarin

1/2 liter koncentrerad saft
Hallonsaft är ett måste på varma sommardagar och här har vi kryddat upp klassikern med lite rosmarin för en extra twist. Läskande hallonsaft med rosmarin är perfekt att servera till det söta fikat.
Hallonsaft med rosmarin
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 500 g hallon
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 pkt Dansukker Saftsocker
  • ca 10 rosmarinstjälkar

Koka vatten och hallon i 10 minuter. Låt svalna till ca 45°C.

Tillsätt saftsocker och rör tills att det löst sig. Täck över och låt stå i rumstemperatur i minst 6 timmar eller över natten.

Värm upp till kokpunkten, det ska inte koka. Tillsätt rosmarinstjälkarna och sila därefter. För klar saft, använd en silduk och låt saften rinna av.

För bästa hållbarhet, koka silad saft ca 3 minuter.

Häll upp på rengjord, varm flaska, tillslut väl. Förvaras i kylskåpet.

 

Se film: Så här gör du saft med Saftsocker

Receptet är framtaget av

Dansukker