Helena´s corn bread

3 limpor
Helena´s corn bread
Betyg: (0st)

Ingredienser

1 l mjölk
50 g margarin
50 g jäst
1 tsk örtsalt
2 msk Dansukker Brun Farin Strö
1 msk Dansukker Brödsirap
1/2 dl linfrön
1 burk (340 g) majskorn
7 dl rågsikt
2 1/2 l vetemjöl

Värm mjölken till 37 °C.

Smula ner jästen i mjölken och rör om.

Tillsätt saltet, majskornen, brun farin strö, brödsirap och linfröna. Blanda allt väl.

Arbeta in mjölet efter hand tills degen släpper bunken. Låt jäsa i 30 minuter.

Ta upp degen på bakbordet och knåda den blank och smidig. Dela den i 2 delar.

Sätt ugnen på 225 °C.

Forma degen till 3 limpor och låt dem jäsa i cirka 30 minuter.

Grädda bröden i cirka 45 minuter på nedersta falsen i ugnen.

Receptet är framtaget av

Dansukker