Höst på en tallrik

10 portioner
Höst på en tallrik
Betyg: (0st)

Ingredienser

5-6 st inkokta små päron i vinbär eller vanliga inkokta goda päron

Citronmelissponge
6 ägg
2 1/4 dl Dansukker Ekologiskt Strösocker
2,9 dl vetemjöl
1 näve färsk citronmeliss
2 g grönt myntapulver

Mixa samman alla ingredienserna i en mixer till en slät smet och fyll upp dem i en sifon. Ladda med två stycken patroner och låt sedan stå över natten. Baka sedan av i pappmuggar eller plastmugg i mikron i cirka 30 sekunder.
Bryt ner som en tvättsvamp.

Curd på citronverbena
1 dl färskpressad citronjuice
10 g färsk citronverbena
2 äggulor
1 äggvita
1 1/4 dl Dansukker Strösocker
1 st gelatinblad

Koka upp citronjuicen med citronverbena och låt den sedan stå och dra en stund.
Tillsätt gelatinbladet och sila sedan. Fyll upp i en spritspåse och kyl.


Kräm på mynta
2 dl grädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 näve färsk mynta
1-2 krm torkat mynta pulver alt lite pepparmintsolja och grön karamellfärg

Mörka chokladflakes
Hyvlad mörk choklad, hyvlade med potatisskalare eller mandolin.

Koka upp grädden med mynta - mixa med pulvret till en riktigt knallig grön färg, värm på igen och tillsätt gelésocker multi, sila sedan upp den. Vispa fast med en elvisp strax före servering.

Recept Marie Skogström