Hotteok, söta koreanska pannkakor

10-12 stycken
Hotteok, söta koreanska pannkakor
Betyg: (75st)

Ingredienser

Pannkakor
4 1/2 dl mjöl
2,25 dl rismjöl
1 msk svarta sesamfrön (valfritt)
1 pkt (11g) torrjäst
2 msk Dansukker Rörsocker Strö
1 tsk salt
3 1/2 dl mjölk, fingervarm
1 msk rapsolja
+ mer olja till stekningen

Fyllning
1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
2 msk finhackade nötter av valfri sort
1 msk kanel, eller annan valfri krydda

Blanda mjöl, torrjäst, sesamfrön, socker och salt i en stor skål.

Häll i mjölken och 1 msk olja i mjölet och blanda med en träsked. Smeten kommer bli väldigt kletig.

Täck skålen med plast och låt blandningen jäsa till dubbel storlek, 30-45 minuter.

Stick ett hål i mitten av degen så att den sjunker ihop lite. Låt vila ytterligare 10 minuter.

Gör fyllningen under tiden: Blanda farinsocker, nötter och kanel i en liten skål.

Ta en liten bit deg och platta ut med din hand. Lägg i 1 msk av fyllningen i mitten och knip ihop kanterna mot mitten så det blir som en liten boll.

Hetta upp stekpannan till medelvärme. Tillsätt rikligt med olja.
Lägg ner bollen i stekpannan och platta försiktigt ut den, t ex med en skål med platt inoljad botten.

När du ser att ytan puffar upp lite är det dags att vända. Tillsätt mer olja om så behövs. Ytan ska bli gyllene.

Pannkakorna smakar godast nygjorda, men akta den varma fyllningen!

Receptet är framtaget av

Dansukker