Ingefärssyltade grönsaker

Ingefärssyltade grönsaker
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 2 stora morötter i skivor
  • 1 rotselleri i bitar
  • 1 purjolök i skivor
  • 1 litet blomkålshuvud i buketter

Lag

  • 100 g färsk ingefära i små tärningar
  • 3 dl Dansukker Strösocker
  • 1 1/2dl ättika 12%
  • 6 dl vatten
  • 2 kanelstänger
  • 10 hela kryddnejlikor
  • 15 kryddpepparkorn

Koka upp grönsakerna hastigt i lättsaltat vatten (2 tsk salt/l vatten). Lägg grönsakerna på glas.

Koka upp ingefära, strösocker, ättika, vatten, kanel, kryddnejlikor och kryddpepparkorn till lagen. Skumma väl innan den heta lagen hälls på grönsakerna. Låt svalna.

Förvara svalt. Är färdiga att äta efter en vecka.

Receptet är framtaget av

Dansukker