Jordgubbs- och rabarbersaft

Oöppnad flaska håller c:a 6 månader. Öppnad flaska håller i c:a 1 månad. 1 del koncentrerad saft spädes med 4 delar vatten, ex. 1 dl saft och 4 dl vatten. Saften går även utmärkt att göra på frysta bär och rabarber.
- Recept Peter Dahlberg

1/2 liter koncentrerad saft

Betyg (67 st)

Ingredienser

200 g rabarber
300 g jordgubbar
2 1/2 dl vatten (250 g)
1 vaniljstång
500 g Dansukker Saftsocker

Instruktioner

1. Skär rabarbern och jordgubbarna i mindre bitar. Koka upp tillsammans med vattnet och urskrapad vaniljstång med frön och låt koka i 10 minuter. Låt saften svalna till 45 grader och tillsätt saftsockret. Låt stå i rumstemperatur under natten.

2. Värm upp saften till kokpunkten utan att koka. Häll saften genom en finmaskig saftduk, låt rinna tills bara bärmoset är kvar i duken. Koka upp saften på nytt i 2-3 minuter. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor och förvara i kylskåp.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.