Jordgubbsflan

cirka 10 portioner
Jordgubbsflan
Betyg: (18st)

Ingredienser

    Deg

    • 4 dl vetemjöl
    • 150 g smör eller margarin, rumstempererat
    • 1 ägg
    • 1 dl Dansukker Strösocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 1/2 tsk salt
    • 1/2 dl sötmandel, mald
    • 100 g Schweizernöt choklad

    Fyllning

    • 3 dl crème fraiche
    • 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker

    Garnering

    • 1/2-1 liter jordgubbar
    • 1 1/2 dl vatten
    • 1 msk citronsaft
    • 1 dl Dansukker Gelésocker Multi

    Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt ägg och matfett och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse i kylskåp i minst en timme. Tryck ut degen i en smord paj- eller springform. Klipp ut ur bakplåtspapper en cirkel lika stor som botten på formen och lägg ovanpå degen. Fyll pajskalet med torra ärtor eller bönor så att den håller formen under gräddningen. Grädda i 200 °C i cirka 12 minuter. Häll bort bönorna/ärtorna och ta bort papperet. Bryt chokladen i bitar och lägg på den varma bottnen. Täck hela skalet med smält choklad med hjälp av en bakpensel. Låt pajskalet kallna. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och bre detta över bottnen. Skölj och snoppa jordgubbarna och lägg dem på fyllningen. Blanda samman vatten, citronsaft och gelésocker i en kastrull och koka i en halv minut. Låt svalna något innan det skedas över jordgubbarna.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker