Jordgubbskräm

4 portioner 20 minuter + 2 timmar kylskåp
Hemmagjord jordgubbskräm går snabbt att koka själv. Tillsätt gärna färsk eller torkad lavendel i jordgubbskrämen för en extra somrig smak. Tillsätt syltsocker för en fastare kräm med längre hållbarhet.
Jordgubbskräm
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 1/2 msk citronsaft
  • 125 g Dansukker Syltsocker
  • 1/2-1 msk färsk eller torkad lavendel

Koka jordgubbar och citronsaft i 2 minuter. Tillsätt syltsocker och lavendel. Koka ytterligare i 5 minuter.

Häll krämen på en varm, väl rengjord glasburk.

Låt svalna och ställ sedan i kylen tills krämen tjocknat.

Receptet är framtaget av

Dansukker