Jordgubbssaft med basilika

1/2 liter koncentrerad saft
Jordgubbssaft är en klassiker som hör sommaren till och här har vi dessutom kryddat upp den med basilika. Hemkokt jordgubbssaft med basilika kan du servera både till kalaset och middagen. En härlig saft med smak av sommar!
Jordgubbssaft med basilika
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 pkt Dansukker Saftsocker
  • ca 1/2 kruka basilika

Koka vatten och jordgubbar i 10 minuter. Låt svalna till ca 45°C.

Tillsätt saftsocker och rör tills att det löst sig. Täck över och låt stå i rumstemperatur i minst 6 timmar eller över natten.

Värm upp till kokpunkten, det ska inte koka. Tillsätt basilikabladen och sila därefter. För klar saft, använd en silduk och låt saften rinna av.

För bästa hållbarhet, koka silad saft ca 3 minuter.

Häll upp på rengjord, varm flaska, tillslut väl. Förvaras i kylskåpet.

 

Se film: Så här gör du Jordgubbssaft med basilika

Receptet är framtaget av

Dansukker