Jordgubbssorbet

Hemmagjord jordgubbssorbet- sommarens bästa glass gör man själv!
- Recept Malin Sahlberg
Jordgubbssorbet
Betyg: (49st)

Ingredienser

  • 300 g jordgubbar
  • 20 + 60 g Dansukker Strösocker
  • 10 g Dansukker Glykossirap
  • 60 g vatten

Mixa jordgubbarna med 20 gram av Strösockret och det blir en slät jordgubbspuré. Koka därefter upp vatten, Strösocker och Glykossirap. Ta av sockerlagen från spisvärmen häll den över jordgubbspurén. Blada ihop allt väl och häll sedan sorbetsmeten i en frystålig burk och täck med lock. Ställ den först i kylskåpet i 3-4 timmar så den kallnar och flytta sedan över den till frysen och frys i minst 12 timmar.

Ta fram sorbeten ca 15 minuter innan servering så den hinner mjukna.