Julgranskaka

Julgranskaka
Betyg: (0st)

Ingredienser

100 g (1 dl) flytande margarin
3 ägg
2 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära
1 tsk malda kryddnejlikor
2 tsk malen kanel
Dansukker Florsocker

Klä en långpanan med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 °C.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt margarin och filmjölk. Blanda samman mjöl, bakpulver och kryddor och blanda ner i smeten. Häll upp smeten i långpannan och grädda i cirka 15 minuter.

Använd formar för att trycka ut stjärnor i olika storlekar.
Stapla stjärnorna på varandra. Strö över florsocker – och du har en snötäckt julgranskaka till kaffebordet eller som bordsdekoration.

Du kan också ladda ned våra mallar. Gör då en dubbel sats av kakan och baka två långpannor, för att få tillräckligt många nivåer på ditt julträd.

Receptet är framtaget av

Dansukker