Julmarshmallows

cirka 100 stycken
Julmarshmallows
Betyg: (6st)

Ingredienser

2 1/4 dl Strösocker
2 msk (40 g) Dansukker Glykossirap
1/2 dl vatten
7 gelatinblad
3 (100 g) äggvitor
2 msk Dansukker Florsocker
Röd och grön hushållsfärg
2 dl Dansukker Florsocker
2 dl potatismjöl 

Lägg socker, glykossirap och vatten i en tjockbottnad kastrull och koka tills massan håller 100 °C. Då läggs gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten i 5 minuter. Häll av vattnet och smält gelatinbladen. Börja även vispa äggvitor, florsocker och färg i en skål med elvisp tills det är ett fast skum. När massan i kastrullen är 127 °C hälls den under fortsatt vispning ner i äggvitesmeten. Tillsätt det smälta gelatinet och fortsätt vispa tills smeten är fast och glansig och har börjat svalna av. Blanda florsocker och potatismjöl och lägg i en långpanna. Fyll smeten i en spritspåse och spritsa ut stänger i långpannan. Låt stelna i rumstemperatur. Klipp strängarna i bitar i önskad storlek. Rulla bitarna i florsockerblandningen. Förvara i en burk i rumstemperatur.

Receptet är framtaget av

Dansukker