Julpepparkakor

cirka 150 stycken
Ingen jul utan pepparkakor. Dessa härliga småkakor hör julen till och smakar fantastiskt. Dekorera dina hemgjorda pepparkakor med glasyr i alla möjliga färger. Ett festligt inslag till julmyset.
Julpepparkakor
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 2 dl Dansukker Ljus Sirap
  • 2 1/4 dl Dansukker Strösocker
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 stort ägg
  • 2 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk mald kanel
  • ca 8 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bikarbonat

Kristyr

  • 4 dl Dansukker Florsocker
  • 1 äggvita
  • 2 krm ättiksprit

Mys med barnen och baka fina julpyntskakor! Använd antingen färdiga formar, mallar som kan skrivas ut här eller dina egna schabloner i papp till figurerna. När tomtegummorna och tomtegubbarna, stjärnorna och hjärtana – eller vad du nu kan hitta på – är klara, kommer det allra roligaste: Låt barnen dekorera kakorna!

Smält smör, socker och sirap. Rör tills det kallnat. Tillsätt ägget.

Lös bikarbonaten i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt mjölet. Arbeta samman degen och låt vila över natten.

Kavla ut degen tunt och tag ut figurer. Grädda i 200 °C i cirka 8 minuter.


Kristyr

Vispa samman ingredienserna till en fast, seg smet, helst med elvisp. Fyll i plastpåse och spritsa ut på pepparkakorna.
 

Tips!
Droppa gärna i några droppar karamellfärg om du vill ha fler färger.

 

Se film: Så här gör du kristyr

Receptet är framtaget av

Dansukker