Kalkonbröst med rabarberchutney och pinje-ris

4 portioner
Kalkonbröst med rabarberchutney och pinje-ris
Betyg: (0st)

Ingredienser

Chutney
300 g rabarber
1 äpple
1/2 röd chilifrukt
1 liten gul lök
1 msk olja
3 msk vitvinsvinäger
3 msk Dansukker Muscovadosirap
rivet skal från 1/2 citron, gärna obesprutad
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk curry

600 g kalkonbröst
smör eller margarin
salt, peppar

Ris
3 dl långkornigt ris
6 dl vatten
1/2 tsk salt
50 g pinjenötter
1 grovt riven morot

Skölj rabarbern och skär den i 2-3 cm långa bitar. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Skölj, kärna ur och tärna chilifrukten fint. Skala och tärna löken. Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken. Tillsätt övriga ingredienser och sjud i 5 minuter.

Skölj kalkonbröstet i vatten. Torka torrt med hushållspapper. Hetta upp matfett i en stekpanna och bryn köttet runt om. Salta och peppra. Lägg i en ugnsfast form och stek färdigt i 125 °C varm ugn i cirka 30 minuter.

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Rosta pinjekärnorna i torr stekpanna. Blanda pinjenötterna och den rivna moroten i riset. Servera genast riset tillsammans med köttet och chutneyn.

Receptet är framtaget av

Dansukker