Kall laxpaj

cirka 8 portioner

Betyg (48 st)

Ingredienser

150 g riven kavring
50 g riven Västerbottenost
75 g smält smör eller margarin

Fyllning
4 gelatinblad
3 dl crème fraiche eller gräddfil
2 dl kesella eller kvarg
3 tsk Dansukker Ljus Sirap
3-4 msk Dijonsenap
1 finhackad rödlök
1 dl (20 g) finhackad dill
200 g varmrökt lax i bitar
Salt, peppar

Garnering
Citron
Dill
Räkor
Kallrökt lax

Instruktioner

Blanda samman kavring, ost och matfett. Tryck ut blandningen i botten och kanterna i en form med löstagbar kant, cirka 23 cm i diameter.

Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten i 5 minuter. Blanda samman övriga ingredienser. Ta upp gelatinbladen och smält dem i mikro eller i en kastrull på spisen. Ta ett par matskedar av fyllningen och rör ut i det smälta gelatinet innan det rörs ner i fyllningen. Häll fyllningen i skalet och ställ i kylskåp 4-5 timmar. Garnera med citron, dill, räkor och lax.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.