Ingredienser
150 g riven kavring
50 g riven Västerbottenost
75 g smält smör eller margarin
Fyllning
4 gelatinblad
3 dl crème fraiche eller gräddfil
2 dl kesella eller kvarg
3 tsk Dansukker Ljus Sirap
3-4 msk Dijonsenap
1 finhackad rödlök
1 dl (20 g) finhackad dill
200 g varmrökt lax i bitar
Salt, peppar
Garnering
Citron
Dill
Räkor
Kallrökt lax
Instruktioner
Blanda samman kavring, ost och matfett. Tryck ut blandningen i botten och kanterna i en form med löstagbar kant, cirka 23 cm i diameter.
Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten i 5 minuter. Blanda samman övriga ingredienser. Ta upp gelatinbladen och smält dem i mikro eller i en kastrull på spisen. Ta ett par matskedar av fyllningen och rör ut i det smälta gelatinet innan det rörs ner i fyllningen. Häll fyllningen i skalet och ställ i kylskåp 4-5 timmar. Garnera med citron, dill, räkor och lax.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.