Kalvfärsburgare

Kalvfärsburgare
Betyg: (0st)

Ingredienser

Kalvfärsburgare
500 g finmald kalvfärs
15 g salt
svartpeppar
matolja
1-2 gula lökar
150 g valfri svamp
ägg

Bbq glace
4 dl krossad tomat
2 dl äppelcidervinäger
0,5 dl Worcherstershiresås
1 msk Dijonsenap
3 msk paprikapulver
1 msk mald svartpeppar
1/2 dl chilipulver
125 g Dansukker SteviaSocker
2 dl kalvfond
5 rivna vitlöksklyftor
1 röd chili
1 lagerblad
2 st chipotle chili

Ketchup
2 tärnade gula lökar
3 rivna vitlöksklyftor
5 dl krossade tomater
1 dl vatten
30 g Dansukker SteviaSocker
2 msk ättika
10 stjälkar timjan
1 st lagerblad
Salt, peppar

Kalvfärsburgare: Skala, skiva och stek löken mjuk i olja på låg värme. Blanda färsen med salt och peppar. Forma till små burgare som steks i het panna med lite olja. Servera burgarna i gott bröd med t ex lättstekt lök, stekt svamp och stekt ägg.

Bbq glace: Rosta alla torra kryddor i en stekpanna. Blanda därefter alla ingredienser i en gryta och sjud i 1 timme. Sila och smaka av och tillsätt mer vinäger och salt om så önskas.

Ketchup: Stek lök och vitlök i olja tills den är helt mjuk. Slå på tomater, vatten, SteviaSocker, ättika, timjan och lagerblad. Sjud i 30 min. Mixa tills ketchupen är helt slät. Smaka av med salt, peppar och ev mer ättika.

Recept Paul Svensson