Kanderade fruktskal

1 burk 50 minuter
Kanderade fruktskal kan vara det bästa godiset, men också ett bra sätt att ta vara på överbliven frukt. Spara skalet från valfria, obesprutade citrusfrukter och använd till dessa söta godbitar. Variera dina kanderade fruktskal efter tycke och smak.
Kanderade fruktskal
Betyg: (4st)

Ingredienser

  • 2-3 valfria citrusfrukter, gärna obesprutade

Sockerlag

  • 1 dl Dansukker Strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap

Garnering

  • Dansukker Strösocker

Tvätta frukten i ljummet vatten. Skär skalet i långa tunna remsor, undvik det vita som smakar beskt. Skär sedan remsorna i tunna strimlor.

Fyll en kastrull med vatten och lägg ner skalen och koka upp. Låt koka i ca 5 minuter och sila sedan bort vattnet. Upprepa ytterligare en gång.

Koka upp socker, vatten och sirap till en lag i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt skalen och låt koka på låg värme i ca 15 minuter eller tills lagen har tjocknat.

Ta kastrullen från värmen och låt svalna. Lyft upp skalen och vänd runt dem i strösocker så att de täcks med socker.

Receptet är framtaget av

Dansukker