Kanel-Pannacotta med rörsockerstekta äppleklyftor

4 port
Kanel-Pannacotta med rörsockerstekta äppleklyftor
(8)

3 dl matlagningsgrädde
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
2 kanelstänger

Gelé
1 1/2 dl äpplejuice
3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi

Äppleklyftor
2 äpplen
1-2 msk smör eller margarin
2 msk Dansukker Rörsocker Strö

Koka upp grädden och kanelen och sjud i 2 minuter. Tag bort kanelen. Lägg i gelésockret och koka i 30 sekunder Häll upp i 4 portionsglas. Ställ i kylskåp.

Koka upp juice och gelésocker. Låt svalna något. Fördela gelét över den stelnade pannacottan. Ställ i kylskåp tills de skall ätas.

Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Stek dem knappt mjuka i matfett och rörsocker. Fördela dem på 4 assietter. Ställ pannacottaglasen vid sidan om. Servera direkt medan äppleklyftorna fortfarande är ljumna.