Ingredienser
50 g jäst
1 1/2 dl fingervarmt vatten 37°
1 ägg
1/2 dl Dansukker Strösocker
1/2 tsk salt
75 g margarin (mjölkfritt, mjukt)
500 g semper fin mix
Fyllning
100 g margarin (mjölkfritt, mjukt)
1/2 dl Dansukker Strösocker
2 tsk kanel
Garnering
1/2 ägg (uppvispat)
Dansukker Pärlsocker
Instruktioner
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om så att jästen löser sig.
2. Tillsätt ägg, socker, salt, margarinet i klickar och det mesta av mjölmixen. Spara ca 1 1/2 dl till utbakningen. Bearbeta till en smidig deg.
3. Mjöla bakbordet med mjölmixen, ta upp degen och dela i två delar. Platta ut varje del med händerna till en avlång kaka.
4. Rör samman ingredienserna till fyllningen och bred på de båda delarna. Rulla luftigt ihop degen till två rullar. Dela varje rulle i 9 bitar. Lägg i pappersformar på plåt. Låt jäsa under plastfolie i ca 50 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.
Recept: Hembakningsrådet
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.