Kanelbullar med SteviaSocker

cirka 45 stycken 1,5 timme
Kanelbullar med SteviaSocker
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 5 dl lättmjölk
  • 50 g jäst, för söta degar
  • 100 g rumstemperatur smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl Dansukker SteviaSocker
  • 3 tsk mald kardemumma
  • cirka 13 dl vetemjöl

Fyllning

  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 dl Dansukker SteviaSocker
  • 1 msk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma

Garnering

  • 1 ägg
  • mandelspån

Smula jästen i en skål och värm mjölken till 37 °C (fingervarmt).
Häll lite av degspadet över jästen och rör om tills den löst sig. Tillsätt resten av degspadet. Blanda i det rumsvarma smöret och rör om ytterligare.
Tillsätt saltet, steviasockret, kardemumman och 2/3 av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.
Dela degen i två delar. Kavla varje del till en rektangulär platta. Bred på fyllningen. Rulla samman och skär i bitar. Lägg i pappersformar. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 °C.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna på galler under duk.
Degen utan fyllning kan bakas ut till släta bullar. Pensla med ägg och strö på hackad eller flagad mandel.

Tips
Degen utan fyllning kan bakas ut till släta bullar. Pensla med ägg och strö på hackad eller flagad mandel.

Receptet är framtaget av

Dansukker