Kanelglass med äpplesås

4 portioner
Kanelglass med äpplesås
Betyg: (0st)

Ingredienser

4 äggulor
1 dl Dansukker SteviaSocker
2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1-2 tsk mald kanel

Sås
1-2 äpplen, skalade, tärnade
1 lime, saften
2 dl vatten
1/2 dl Dansukker SteviaSocker
1 tsk potatismjöl

Vispa samman äggulor och steviasocker. Tillsätt crème fraiche, glykossirap och kanel. Sila genom finmaskig sil. Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då.

Blanda äppletärningar, limesaft och vatten i en kastrull och sjud tills äpplena är knappt mjuka. Tillsätt steviasockret. Red av med potatismjöl utrört i lite vatten. Servera såsen, varm, ljummen eller kall till glassen.

Receptet är framtaget av

Dansukker