Kanelparfait med äppelsås

4 portioner 20 minuter + 4 timmar i frys
Kanelparfaiten bör stå i frysen minst 4 timmar och kan förberedas i mycket god tid.
Kanelparfait med äppelsås
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 dl vispgrädde

Äppelsås

  • 1/2 dl äppeljuice
  • 1 äpple
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Kanelparfait: Vispa ägg, socker och kanel pösigt. Vispa grädden och rör ner i äggsmeten. Frys i portionsformar minst 4 timmar.

Äppelsås: Häll äppeljuicen i en liten kastrull. Skala äpplet. Skär det i små tärningar och lägg ner i kastrullen. Koka några minuter, tills äpplena börjar mjukna. Tillsätt vaniljsocker.

Stjälp upp parfaiten och pudra lite kanel över. Servera med såsen ljummen eller kall.

Recept Birgitta Myrberg, Kållered