Kassler med sesamtäcke och balsamicopotatis

4-6 portioner

Betyg (5 st)

Ingredienser

1 kg kassler
1 tsk riven, färsk ingefära
1 dl sesamfrön
3 msk kinesisk soja
6 msk Dansukker Ljus Sirap
1 ekologisk citron, saft och rivet skal

 

1 kg små, fasta potatisar
2 msk olja
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 msk balsamvinäger
salt, svartpeppar
hackad basilika

Instruktioner

Lägg kasslern i en eldfast form. Blanda samman övriga ingredienser och täck kasslern med blandningen. Täck med plastfilm och ställ i kylskåp i minst 12 timmar. Grädda i 175 °C (varmluft 160 °C) i cirka 20 minuter. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen så att den blir torr. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i potatisarna. Tillsätt socker och balsamvinäger och rör om. Stek potatisarna till de fått fin färg. Salta och peppra och rör i hackad basilika. Servera direkt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.