Ingredienser
1 kg kassler
1 tsk riven, färsk ingefära
1 dl sesamfrön
3 msk kinesisk soja
6 msk Dansukker Ljus Sirap
1 ekologisk citron, saft och rivet skal
1 kg små, fasta potatisar
2 msk olja
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 msk balsamvinäger
salt, svartpeppar
hackad basilika
Instruktioner
Lägg kasslern i en eldfast form. Blanda samman övriga ingredienser och täck kasslern med blandningen. Täck med plastfilm och ställ i kylskåp i minst 12 timmar. Grädda i 175 °C (varmluft 160 °C) i cirka 20 minuter. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen så att den blir torr. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i potatisarna. Tillsätt socker och balsamvinäger och rör om. Stek potatisarna till de fått fin färg. Salta och peppra och rör i hackad basilika. Servera direkt.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.