Ingredienser
1 kg kassler
1 tsk riven, färsk ingefära
1 dl sesamfrön
3 msk kinesisk soja
6 msk Dansukker Ljus Sirap
1 ekologisk citron, saft och rivet skal
1 kg små, fasta potatisar
2 msk olja
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 msk balsamvinäger
salt, svartpeppar
hackad basilika
Instruktioner
Lägg kasslern i en eldfast form. Blanda samman övriga ingredienser och täck kasslern med blandningen. Täck med plastfilm och ställ i kylskåp i minst 12 timmar. Grädda i 175 °C (varmluft 160 °C) i cirka 20 minuter. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen så att den blir torr. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i potatisarna. Tillsätt socker och balsamvinäger och rör om. Stek potatisarna till de fått fin färg. Salta och peppra och rör i hackad basilika. Servera direkt.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.