Kassler med sesamtäcke och balsamicopotatis

4-6 portioner
Kassler med sesamtäcke och balsamicopotatis
Betyg: (0st)

Ingredienser

1 kg kassler
1 tsk riven, färsk ingefära
1 dl sesamfrön
3 msk kinesisk soja
6 msk Dansukker Ljus Sirap
1 ekologisk citron, saft och rivet skal

 

1 kg små, fasta potatisar
2 msk olja
2 msk Dansukker Muscovadosirap
2 msk balsamvinäger
salt, svartpeppar
hackad basilika

Lägg kasslern i en eldfast form. Blanda samman övriga ingredienser och täck kasslern med blandningen. Täck med plastfilm och ställ i kylskåp i minst 12 timmar. Grädda i 175 °C (varmluft 160 °C) i cirka 20 minuter. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen så att den blir torr. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i potatisarna. Tillsätt sirap och balsamvinäger och rör om. Stek potatisarna till de fått fin färg. Salta och peppra och rör i hackad basilika. Servera direkt.

Receptet är framtaget av

Dansukker