Kladdkaka i långpanna med inkokta clementiner

20 portioner
Kladdkaka i långpanna med inkokta clementiner
Betyg: ( 23 st)

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 12 dl Dansukker Strösocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 3 dl kakao
  • 6 dl mjöl
  • 400 g smält smör

Tillbehör

  • 10 clementiner
  • 5 dl Dansukker Vit Sirap
  • 3 dl vatten
  • 3 kanelstänger
  • 9 stjärnanis
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • Vispad grädde

Rör ägg och socker poröst. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner i smörblandningen. Tillsätt det smälta smöret. Häll upp i långpanna med smort bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter i 175 °C. Skala clementinerna noga, dra bort så mycket av det vita som möjligt. Dela clementinerna i klyftor. Blanda vit sirap, vatten och kryddor i en gryta och koka upp. Lägg i clementinerna och stäng av värmen på plattan men låt grytan stå kvar tills det kallnat. Servera kakan med clementinerna och lite vispad grädde.

Vill du inte ha clementiner till kakan, kan du lyxa till den med kokostosca

600 gram kokosflingor
5 dl Dansukker Strösocker
3 dl Dansukker Ljus Sirap
5 dl vispgrädde
200 gram margarin

Blanda samman ingredienserna till toscan i en kastrull och sjud under omrörning i 5 minuter. Bre smeten på kakan efter 25 minuter och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna innan kakan skärs i rutor. Lägg rutorna i en burk med papper mellan varje lager. Rutorna går utmärkt att frysa.

Receptet är framtaget av

Dansukker