Kokos och karamellpopcorn

20 minuter
Kokos och karamellpopcorn
Betyg: (53st)

Ingredienser

  • 2 msk kokosolja
  • 1–2 dl popcorn (ska täcka grytans botten)
  • 1 dl Dansukker Ljus Sirap
  • 1 1/2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
  • 1/2 tsk bikarbonat

Värm upp 1 msk kokosolja i en medium stor kastrull.
Häll i popcorn så det täcker botten.
Täck med lock och skaka lite då och då. Poppa tills de är färdigpoppade. Ställ åt sidan.
Häll sirap, socker och 1 msk kokosolja i en liten kastrull. Låt det koka upp och koka i 3–4 minuter eller tills det har börjat tjockna.
Ta av från värmen och blanda ner bikarbonaten och häll snabbt över popcornen och blanda.
Häll ut popcornen på ett bakplåtspapper och låt svalna.

Tips
Popcornen håller upp till 3 dagar i en lufttät behållare.

Receptet är framtaget av

Dansukker